Hur kan man känna igen impotens?

piepryna artykuł

Var tredje man i Europa lider av erektil dysfunktion. Brist på erektion och sänkt libido innebär dock inte alltid impotens. Se, hur man kan känna igen impotens och när man bör påbörja en behandling.

Impotens drabbar män som lider av erektil dysfunktion under en längre tid. Kontinuerlig oförmåga att ha samlag (som varar 2-3 veckor) är det första symtomet på en allvarlig sjukdom. Även om impotens förknippas främst med äldre, visar forskning att de yngsta patienterna är bara ..... 18 år. Hur kan man klara sig undan en förlorad manlighet?

Bättre att förebygga än att behandla

Besvär som har att göra med impotens, kommer sällan plötsligt. I inledningsfasen kan man observera ofullständiga erektioner, svårighet att uppnå en erektion eller en ofta förekommande brist på utlösning. Man får ej ignorera sådana symptom - statistik visar, att 41% av obehandlade störningar övergår i impotens! Om du observerar hos dig själv, en försämring av potens, minskat libido och minskning av sexuell förmåga, är det dags att ta hand om din manlighet.

Skäl till pinsamma besvär

Specialister delar in erektil dysfunktion i två huvudgrupper:

- fysisk bakgrund ( t.ex. hjärt-kärlsjukdom)
- psykiska skäl

Förlusten av tillfredsställelse med sexlivet ofta orsakade av stress och depression. I sådana fall är det nödvändigt att besöka en psykolog eller sexolog. Erektil dysfunktion på grund av psykiska skäl berör allt oftare unga människor - som lever i en ständig kapplöpning och som slåss i sängen om alfa hane positionen. Rädsla över att inte kunna tillfredsställa sin partner, inte kunna uppfylla den manliga rollen kan blockera och leda till erektions störningar.

En anledning för problem med potens, kan även vara ett allmänt dåligt hälsotillstånd. Högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom eller diabetes kan försämra manlig sexuell prestation med upp till 80%.

Hur kan man få tillbaka sin manlighet?

Impotens behandling är en process anpassad till orsakerna av störningar och individuella anlag hos män. I vissa fall är det en specialiserad hormonterapi, som går ut på att jämna ut hormonhalter. Om erektions problem beror på psykiska faktorer, bör man bege sig till en sexolog, som kommer att genomföra individuell terapi och hjälpa till att återfå glädjen i sexlivet.

På marknaden finns också en mängd potensläkemedel som återställer starka och långa erektioner. Preparat för potensstörningar med ginseng nivåer och L-arginin hjälp till att effektivt bli av med besvär och återfå den sexuella funktionen.

5 olika sätt mot förtidig utlösning

För snabbt avslut på sex, kan göra att man tappar lusten för nästa samlag. Kontroll över sin egen egna kroppar är ibland svårt, men det finns sätt som bidrar till att öka mäns uthållighet i sängen. Hur kan man göra det?


1. Övningar

Tekniker för att kontrollera utlösning kan man lära sig. Lämplig övningar (ensam eller med en partner) kan ge utmärkta resultat, så länge du inte glömmer regelbundenhet. När du känner att avslutningen närmar sig, avbryt samlaget och vänta tills din upphetsning avtar. Tillåt en utlösning först efter ett par tester. Redan ett par dagars träning tillåter dig att återfå en större kontroll över dina reaktioner.


2. Preparat som förlänger samlaget


På marknaden kan man hitta många medel som är avsedda att förlänga erektion. Preparat för potens ökar uppehållstiden av blod i svällkropparna i penisen så att erektion varar längre, och försenar en utlösning. Fördelen med sådana medel är deras omedelbara verkan och hög tillgänglighet, som inte ens kräver samråd med en läkare.


3. Snälla tankar


Orgasmen föds inne i hjärnan, därför kan det vara hjälpsamt att vända bort uppmärksamheten för att försena en utlösning. Människor är visuella individer, därför kan det ibland räcka att de vänder bort blicken från deras sexiga partner, för att upphetsningen ska avta lite grann. I värsta fall kan du försöka att börja tänka på något helt annat än sex. Men var försiktig, så att det ej varar för länge!


4. Ändring av ställning


Om du har ett problem med förtidig utlösning, välj en sex ställning, som hjälper till att förlänga samlaget. Under en tid kan det vara bra att avstå från ställningar, där kvinnan är den aktiva sidan. Då har du ingen kontroll över samlagets tempo. Välj en ställning där du ej ser hela den kvinnliga kroppen - mindre antal stimuli (även visuella) hjälper dig att vara igång under en längre tid.


5. Kegel muskel träning


en korrekt knipövning av bäckenbotten musklerna har ett enormt inflytande på sexlivet. En regelbunden träning av detta muskelparti, tillåter dig att kontrollera din utlösning, och till och med lära dig att uppleva orgasm utan utlösning. För att stärka Kegel muskel, hämma flödet av urin 2-3 gånger under ett enda besök på toaletten. Medvetna knipövningar av dessa muskler är viktigt för att kunna ge en kontroll över din penis redan efter ett par dagars träning.

Diet för en perfekt potens


Problem med potens kan till och med undvikas efter 40-års åldern - det räcker att ha en hälsosam livsstil och ta hand om en lämplig diet. Menyn är berikad med värdefulla mikroelement och vitaminer som gör det möjligt att njuta av stor sexuell prestanda i alla åldrar.


En försämrad potens kan drabba alla män. Tillfälliga problem kan uppstå på grund av stress eller en olämplig diet. Det är därför viktigt att förstå vilka produkter som bidrar till att förbättra potensen och inkludera dessa i din dagliga kost.

Satsa på naturliga produkter


Ju mindre förädlade livsmedel i kosten, desto bättre är det för ditt intima liv. Ägg, kyckling och mejeriprodukter hjälper till i processen för spermatogenesen och påverkar kvantitet och kvalitet på spermierna. Om du vill njuta av en kraftfull och pålitlig erektion, ät ofta magert kött, ost, kefir och yoghurt. För att få en hög potens är det viktigt med värdefulla gröna grönsaker - alla typer av sallad, broccoli, persilja eller koriander.


Vitaminer och mineraler


För att bibehålla en god sexuell kondition ges en gynnsam effekt av omega 3-fettsyror - du hittar dem främst i fisk, t.ex. i rökt makrill, öring och sill. Försäkra dig även att din kost innehåller livsmedel rika på vitamin A, E och D. För detta syfte bör du äta nötter, mandlar, tomater, morötter, paprika, hårdost och lever. En lämplig nivå av värdefulla vitaminer tillåter dig att uppnå en stark erektion till och med efter 40 års ålder.


Undvik kolhydrater


En diet kan både stödja potens och fertilitet men även ha ett dåligt inflytande. Om du vill försäkra dig om bra sexuell aktivitet, bör du utesluta från din kost mättade fettsyror och sk transfettsyror. De kan hittas i snabbmat, godis, fet mjölk, bacon eller ister. Mättade fettsyror bidrar till högt kolesterol och har en negativ inverkan på hela cirkulationssystemet i kroppen. Försvårar det fria flödet av blodet i kärlen, som direkt kan översättas till försämring av erektion.


Afrodisiakum är mirakulösa


Bland kost produkter finns det sådana som i åratal har används som afrodisiakum. De höjer blodtrycket, ökar sexlusten och libido. När du planerar en middag med frukost, är det viktigt att komma ihåg en stark chillipeppar - kryddiga rätter värmer upp, ökar blodcirkulationen och vässar aptiten (inte bara på mat).. Naturligt afrodisiakum är också skaldjur, särskilt ostron som är rika på zink, vilket höjer nivån av testosteron. Tillsammans med ett glas vin, som har en avslappnande och upplösande effekt på blodet - kan du räkna med heta stunder utan erektionsproblem.